En känsla utan ord


Känner mig välförtjänt av en lugn fredag idag. Skippar allt som har med träning & godisförbud att göra. Hörde jag någon viska fredagsmys i mitt öra..?

- Sitter och lyssnar till dammsugarens flämtande. Pappa är dess ledare och ikväll blir det en kväll för oss två, papsen & jag. Sånna kvällar gillar jag, skarpt. Han är den bästa man kan hitta, pappa lilla.

Kan inte låta bli att glädjas av alla gamla favoriter som gömmer sig runt om på youtube. Musik som får mina kinder att börja värka sådär försiktigt. Oftast handlar det om smäktande ballader, mysiga ballader  och ja, alla ballader. För tillfället rullar ''We've got tonight'' på replay och jag kan inte låta bli att hamna i det såkallade flickstadiet...

Lägger korten på bordet

Tredje october är det datumet som (på högvarv) snurrar inuti mig - fyrtio dagar kvar. 12e sept var den egentliga planen men med tanke på omständigheterna känner även jag att october är det bästa valet. Jag har inget som längre binder mig kvar till hemorten, därför ser dessa 40 dagar ut som 40 veckor i mina ögon.

Julafton, nyår, födelsedagen och ett stort antal andra dagar kommer att spenderas på andra sidan jorden och det är även där mitt hem kommer vara, hos min fina värdfamilj. Jag är inte orolig, inte märkvärdigt nervös heller och det känns så himla bra!

Nedräkning? Ja tack:


En annan dimension


Känner mig nöjd & belåten. Tackar min hemort för alla utgångar och lägger glatt upp stadensfestskor på hyllan.

När man ser fram emot något så enormt

En bild säger mer än tusen ord, vad säger då fyra?

23 dgr, eller? hoppas...

Guldkorn i vardagen

I onsdags bestämde jag och mamsen oss för att åka till Norrköping för lite ''mor & dotter''-tid. Det brukar oftast bestå av timmar i diverse klädbutiker runt om i Sveriges olika städer. Norrköping upplever jag som en väldigt mysig stad och det extra pluset man får är att du även åker förbi Söderköping, Smultronstället med andra ord. För dig som inte varit där är det som restaurang där de serverar enorma glassar helt efter dina egna smaker. Så ska det smaka så kostar det också, men oj så värt det är pengarna!

Med magen full av isande glass for vi hem med ett stort leende på läpparna. Ett guldkorn i vardagen - bästa mamma ♥

Känner hur det kryper i kroppen

Hösten börjar sprida sin doft över våra gator och jag kommer på mig själv längtandes efter årets sommar, den som aldrig blev av. Det är mitten av augusti och jag har grillat ute endast en gång, legat på stranden en gång och badat... ingen gång.


Denna helg börjar vi studenter röra på oss och slå våra rötter på främmande orter av olika anledningar.
Vad jag kan se ska de flesta åter sätta sig i skolbänken och lägga x-antal år på universitet- och högskolestudier. Hur blir det för mig då? Jo nedräkningen tills mitt plan lyfter från sveriges mark är i full gång, det är nog mindre kvar än vad jag egentligen anar och det känns så himla spännande. Folk frågar om jag inte är nervös, orolig eller rädd men mina känslor är förvånansvärt lugna - för att vara jag. Orolighet eller rädslan finns inte, mest lite nervositet men det anser jag inte vara mer än hälsosamt. 1 månad, kan det stämma?.. kanske. iiih

Att känna sig fri

Då är det exakt en vecka sedan tåget gick hem från tvåtusenelva års upplaga av Emmabodafestivalen. Dagarna var fyllda av underbara människor, oslagbar stämning och rent ut sagt fet musik. Jag fick möjligheten att träffa spännande människor och även lära känna redan bekanta aniskten. Det är nästan otroligt hur man kan få en sån total förändrad syn på vissa personer efter att i stort sätt levt på varandra i fyra dagar - det är något jag är glad för.


Det är äventyr som dessa som sätter ett leende på vardagens läppar.

RSS 2.0